• Redaktionen
  • Kultur

Ørestad Skole deltager i Danmarks største børneudstilling

skole ler kunst museum jorn1. klasse-elever på Ørestad Skole deltager i projektet HELE DANMARK EKSPERIMENTERER MED LER. Deres værker ender på en udstilling på Museum Jorn i Silkeborg i næste måned

I alt 100 førsteklasser fra hele Danmark har i disse dage travlt med at arbejde med ler. Blandt andet en 1.-klasse på Ørestad Skole. I løbet af april måned arbejder børnene med udgangspunkt i Danmarks berømte kunstner Asger Jorn og hans kunstneriske arbejdsgange med ler. Hver elev laver et kunstværk, som sammen med tusinde andre værker af børn fra hele Danmark bliver udstillet i Danmarks største børneudstilling på Museum Jorn, Silkeborg 9. maj til 7. juni 2018.

Klassen har fået ét dogme og én slags ler. De skal bruge redskaber, som alle har adgang til f.eks. linealer, fødder og cykler, og hvert barn skaber ét kunstværk til den store udstilling, hvor de mange tusinde værker bliver samlet sammen og udstillet på Museum Jorn i Silkeborg. Hvert deltagende barn får en voksenfribillet til museet, så han/hun kan komme og se sit kunstværk sammen med sin mor eller far. Der er gratis adgang for børn under 18 år.

”Vi glæder os meget til at se bidragene fra Ørestad Skole. Projektet HELE DANMARK ARBEJDER MED LER er en åben invitation til at tænke kreativt. Jorn troede på, at vi alle er kreative. Vi vil gerne hylde Jorns tilgang og skabe rammerne for, at 100 skoleklasser kan eksperimentere med ler, så vi kan få fornemmelsen af, at vi alle kan skabe. Det kommer til at kræve næsten hele museet at udstille de mange tusinde værker, og vi kan næsten ikke vente med at se, hvad eleverne har fundet på,” udtaler museumsdirektør ved Museum Jorn Jacob Thage.

asger jorn scooter reliefAsger Jorn lagde selv meget vægt på at eksperimentere. Han inviterede sine kunstnervenner fra hele verden til den lille norditalienske kystby Albissola for at eksperimentere med ler og transformere de gamle håndværkertraditioner. Jorn kørte over enorme mængder ler på sin scooter for at sætte hverdagslige dækaftryk på sit store relief. Generelt var han en af de mest radikale og banebrydende, når det kom til arbejdet med keramik. Mest berømt er hans enorme relief, der hænger på Aarhus Statsgymnasium.

Til efteråret får alle første klasser i hele Danmark en bog med 100 kreative aktiviteter som familien kan lave derhjemme ved køkkenbordet. Nordea-fonden støtter Museum Jorns ambition om at udbrede Jorns kreative og kunstneriske univers til børn og voksne i alle samfundslag i hele Danmark. Nordea-fonden støtter initiativer, som gør leg og kreativitet til en naturlig del af børns hverdag. Både i skole, fritid og hjemmet med familien. Derfor støtter fonden projektet med 4,8 mio. kr.

 

kunst, skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1834

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk