OPEN STUDIOS på FABRIKKEN for Kunst og Design
I 2019 åbner FABRIKKEN for Kunst og Design på Sundholm dørene til kunsten maskinrum. Den sidste torsdag i måneden vil tre kunstnere eller designere invitere kunstinteresserede, nysgerrige og naboer indenfor i deres personlige værksted
Aftenen byder på tre oplæg om kunstnernes praksis, inspiration og hvad der optager dem, med mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på arbejdet som kunstner. Som afslutning på aftenen inviterer FABRIKKEN på et glas vin. Programmet offentliggøres løbende på Fabrikken for Kunst og Designs Facebookside. Billetter kan købes allerede nu på Billetto, til 30 kr. (eksklusiv gebyr).
Første OPEN STUDIOS afholdes torsdag 31. januar kl. 17.00. På programmet er FABRIKKENs kunstnere Al Masson og C. Y. Frostholm. Desuden kan man besøge Maria Metsalu, som er artist-in-residence på FABRIKKEN denne vinter. Maria Metsalu vil afholde sit oplæg på engelsk.
Al Masson (www.almasson.com)
Fransk-danske Al Massons praksis centrerer sig om installation, performance, tegning, fotografi og video. Det performative er et velkendt element i hans værker. Han kalder dem "en forlængelse af værket og en udfordring for publikum og for mig selv". Ved brug af diverse media åbner han op for mange muligheder og fraskriver sig begrænsningen af et enkeltrettet værk. Inden for et begrænset rum prøver Al Masson at opbygge et illusionistik miljø eller et "space of doubt". Disse installationer har tilfælles "at prøve at rekonstruere et velkendt sted til et metaforisk, æstetisk sted. Han har senest lavet soloudstillingen “Surfing” i Museumsbygningen, Banja Rathnov i København (2017) Derudover har han bl.a. haft solo- udstillingen Play Time på Brandts i Odense i 2013-14 og udstillingen Die Liebe zu den Dingen på Kunsthalle Münster i 2013-2014.C. Y. Frostholm (www.cyf.dk)
C. Y Frostholm, i daglig tale Cyf, er forfatter og billedkunstner og arbejder i disse år hovedsagelig med at skrive, fotografere og oversætte. Hans hidtil største udgivelse, Træmuseet, udkom for nylig i Rævens Sorte Bibliotek og blev i 2018 præmieret af Statens Kunstfond som en af årets 10 bedste bøger. Han har udgivet skønlitteratur siden 1985, heriblandt også optegnelserne “Paris en brugsanvisning” (2013), romanen ‘Selvportræt med dyr’ (2011) og digtsamlingen ‘Ofte stillede spørgsmål’ (2008). Hans visuelle praksis omfatter bl.a. en række tekst/foto-installationer på SCOTTY i Berlin, ‘Pessoas træ’ (2015) på Det Kongelige Bibliotek og ‘Urban Botanics’ som led af udstillingen ‘Korrespondance’ (2015) på Galleri Image. I 2013 lavede han soloudstillingen ‘Between the acts’ på Teatermuseet i Hofteatret.
Maria Metsalu (maria.metsalu.com)
Performancekunstner og koreograf Maria Metsalu er uddannet fra School for New Dance Development (SNDO) i Amsterdam i 2016 og kommer oprindeligt fra Estland. Denne vinter gæster hun FABRIKKEN for Kunst og Design via vores FAIR-residency program. Hun interesserer sig for relationer mellem visuel kultur, identitet, appropriation og voyeurisme og skaber stærke performative værker, ved at bruge sin egen krop som epicenter. I 2018 deltog Maria i kunstmessen Alt_Cph på FABRIKKEN for Kunst og Design med performancen “Mademoiselle X”. Hendes værker er blandt andet blevet vist på Kunstraum London, Kiasma Theater i Helsinki og Art In General i New York. Maria er desuden medgrundlægger af “Young Boy Dancing Group”, som har optrådt ved Venedig Biennalen, Chart Art Fair i København og på Roskilde Festival.
I foråret 2019 afholdes Open Studios følgende datoer:
Torsdag 31. januar kl. 17.00
Torsdag 28. februar kl. 17.00
Torsdag 28. marts kl. 17.00
Torsdag 25. april kl. 17.00
Torsdag 23. maj kl. 17.00
FABRIKKEN er et kunstproduktions- og videnscenter i København, beliggende i Sundholmkvarteret på Amager. Vi har 52 atelierer og værksteder, hvor over 70 professionelle kunstnere og designere dagligt arbejder med deres virke. FABRIKKEN har desuden en stor produktionshal og lokaler som lejes ud til produktion, workshops, udstillinger heraf den alternative kunstmesse Alt_Cph. Hvert år kører FABRIKKEN desuden flere residency-programmer, hvor kunstnere fra hele verden besøger og arbejder i København.
Fotokreditering: C. Y. Frostholm, Træmuseet (2018)
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 1925