• Redaktionen
  • Kultur

Teater GLiMT kan ses i Europa - og ved streethallen

teater glimt sisyphus wideDenne sommer er en af de mest travle somre for det lokale scenekunstkompagni GLiMT med syv forskellige forestillinger i Danmark og Europa. Men det forhindrer ikke truppen i at være med til både ”Stjerner i Natten” på Naturcenter Amager og en workshop i akrobatik og jonglering 1. – 4. juli ved Ørestad Streethal.

GLiMT optræder også til Ørestad Kulturdag 31. august, før den kommende forestilling ”VESTA” har premiere på Kalvebod fælled til september.

Lige nu er scenekunstkompagniet GLiMT´s ude på de europæiske motorveje med forestillingen ”Sisyphus Ascending”. Den åbnede den internationale litteraturfestival ”Gutun Zuria” i Bilbao, Spanien, i starten af april, derefter blev den spillet på den internationale showcase for ung scenekunst ”Markedet for Scenekunst” i Sandefjord, Norge, og 14 juni præsenteres den på den internationale nycirkus festival ”Cirkuliacija” i Kaunas, Litauen. Forestillingen kan også opleves i Nykøbing Mors på Limfjordsteatret i starten af oktober.

”Når vi er ude i verden med vores forestillinger giver det altid et nyt perspektiv og ny inspiration til vores kommende projekter, bl.a her i Tårnby. Mange gange er det også en start på samarbejde om nye projekter, f.eks. starter vi et samarbejde med Azkuna Zentroa i Bilbao om forestillingen ”Allegori” hvor også Tårnby Hovedbibliotek er en samarbejdspartner”, siger teaterleder Lars Lindegaard Gregersen.

teater glimt sisyphus tall”Sisyphus Ascending” (Sisyfos stiger) handler om den gamle græske Sisyfos myte om evindelig gentagelse, her brugt i en moderne forstand. Publikum møder Sisyfos på et moderne kontor, og hans sten der skubbes op ad en bakke, for kun at trille tilbage, er her udskiftet med kontorbordets uendelige papirbunker der aldrig kan blive sorteret færdig. Forestillingen har igennem de sidste 10 år turneret massivt i Danmark og Europa. Udover de nævnte steder er der også forespørgsler fra Portugal, Italien, Chile og Argentina.
”Det er skønt at mærke den store interesse for forestillingen. Efter at have spillet den så mange gange bliver vi ved med at finde nye facetter og muligheder for at gøre forestillingen endnu bedre, og det er lidt vildt at se hvordan temaet i forestillingen om moderne arbejdsliv bare bliver mere og mere relevant”, siger Lars Lindegaard Gregersen.

Mere information om GLiMT kan findes her: www.glimt.info/da
Mere information om Azkuna Zentroa kan findes her: www.azkunazentroa.eus/az/ingl/home/ Mere information om Markedet for Scenekunst kan findes her: www.markedet.org/
Mere information om Cirkuliacija kan findes her: www.cirkuliacija.lt/

teater, teater glimt

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1196

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk