• Redaktionen
  • Kultur

Byens Hus får åbningsfest i 2021

byens hus aart kbh web 04 1Fire år efter at planen blev lanceret, får Ørestad endelig sit kulturhus. Byggeriet for enden af Asger Jorns Allé starter næste år, så der kan være åbningsfest i slutningen af 2021. (OBS: Rettelse januar 2021: Byggestarten er udsat).

 

Byens Hus kommer til at ligge for enden af Asger Jorns Allé, lige ved en kommende nye hovedindgang til Naturpark Amager.
Byens Hus bliver på 2500 kvm. I samme byggeri skal der desuden være en daginstitution på 2200 kvm. og cirka 85 boliger fordelt på 6700 kvm.

byens hus aart kbh web old 2Samarbejdsmodel
Huset er resultatet af en samarbejdsmodel mellem flere ejerforeninger i Ørestad Syd. Lokalplanen bestemmer, at nye boligbyggerier skal etablere fælleslokaler for beboerne på 1 pct. af det samlede boligareal.
Med Byens Hus bliver fællesarealerne for mange af kvarterets boliger samlet i ét hus. Dermed får beboerne mange flere faciliteter end hvert boligbyggeri hver især ville kunne etablere.
Men Byens Hus skal også være et kulturhus for hele Ørestad. Derfor bidrager Københavns Kommune med 5 mio. kr. til anlæg af Byens Hus og herefter 2 mio. kr. om året til drift. By & Havn skyder 40 mio. kr. ind i anlæg af huset. Når byggeriet er opført, vil By & Havn overdrage Byens Hus vederlagsfrit til en erhvervsdrivende forening, Foreningen Byens Hus. De tilknyttede grundejere, hvis fælleslokaler er samlet i huset, bliver pligtige medlemmer.

En social vision
Byens Hus skal danne ramme om fællesskaber, kultur, natur og idrætsaktiviteter for folk i alle aldre i området.
”Med Byens Hus samler vi Ørestad Syds fællesfunktioner ét og samme sted – og som et billede på livet i bydelen skaber vi samtidig et hus, der vokser op af terrænet med terrasser og uderum, så livet kan flyde frit mellem inde og ude på flere niveauer. Kort sagt bliver det et hus, hvor livet bliver attraktionsværdien. En social vision, som vi sammen med By & Havn og KPC ser frem til at omsætte til målbar og mærkbar merværdi for de mange borgere i Ørestad Syd," udtaler stiftende partner og administrerende direktør i AART architects, Torben Skovbjerg Larsen.

byens hus aart kbh web 02 1Brugerne har været med
I begyndelsen af 2018 afholdt By & Havn sammen med Københavns Kommune en række workshops og et borgermøde for at inddrage grundejere og interessenter i arbejdet med udviklingen af Byens Hus.
De ønsker og behov, der kom frem, er indarbejdet i byggeprogrammet.
I foråret 2019 blev tre tegnestuer inviteret til at give et bud på husets udformning, og vinderen af konkurrencen blev AART architects.
I sensommeren vil By & Havn igen inddrage borgere og interessenter i arbejdet med den mere detaljerede indretning af Byens Hus.

Læs også:
De unge skal også høres om deres ønsker til Byens Hus

Kulturhus i Ørestad Syd i 2021

kulturhus, byens hus

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3279

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk