Copenhagen Flames vil blande sig med verdenstoppen
e-sport: Copenhagen Flames vil være en en del af Ørestad - og skabe internationale resultater
Copenhagen Flames er en af Danmarks største e-sportsklubber, og for nylig flyttede klubben fra indre by til nye lokaler på Center Boulevard 5. Ambitionerne for klubben er skudtætte: Copenhagen Flames skal gøre det mere tilgængeligt for unge såvel som voksne i Ørestad at blive klogere på esport, og så sigter de også efter de store trofæer.
Det fortæller Steffen Thomsen, CEO i Copenhagen Flames, der underviser professionelt i spillene Fortnite og Counter-Strike. I sidstnævnte spil har klubben et professionelt hold i verdenstoppen.
”Vi får nok ikke alle i Danmark til at følge med i de lokale Counter-Strike eller Fortnite turneringer, men vores lokale forankring i Ørestad kan hjælpe det godt på vej. Folk i Ørestad kan komme til at se os som 'deres' hold, og komme til vores turneringer. Det er det, jeg gerne vil opnå med Copenhagen Flames. Det er derfor, at vores navn lyder mere hjemligt end nogle af de større esport-organisationer i Danmark. Jeg er selv lige flyttet til Rødovre, hvor den lokale fodboldklub ligger en spytklat fra mit hjem, og dem har jeg været ovre for at se spille. Det kunne være rigtig sjovt, hvis vi kunne skabe det samme med Copenhagen Flames her i Ørestad og på Amager,” siger Steffen Thomsen.
Her har han flere initiativer i tankerne som skal vinde Ørestads hjerter:
”Vi vil lave events, hvor man kan komme og spille med vores spillere og se dem spille, og hvor forældre også kan være med. Vi vil også lave ’viewing-parties’, hvor man kan komme ind og se vores professionelle spillere live, når de spiller en stor turnering. Jeg har det sådan med eksempelvis fodbold, at de bedste oplevelser er på stadion, og det er vores håb at kunne gøre det på samme måde her. Det ville være helt fantastisk.”
LÆS OGSÅ: Copenhagen Falcons har fået ny sportschef
Bootcamps og undervisning for alle
Copenhagen Flames afholder også bootcamps, hvor man kan komme ind for en dag og træne Fortnite, som en professionel ville gøre det:
”Det er ikke bare en netcafé. Her kommer man for at lære og blive modnet på det konkurrencemæssige plan. Vi sørger for, at alle får noget ud af det, og vi tager højde for at nogle er på et højere niveau end andre. Forældrene er også velkomne, og det betyder rigtig meget for børnene, at forældrene lærer noget om spillet. Så mærker børnene at de kan dele deres interesse med dem, og at forældrene rent faktisk forstår det ’vilde’ i, at de lige har vundet en bestemt kamp."
800 elever
Hos Copenhagen Flames kan man også blive undervist i Fortnite. Man betaler et kontingent som i enhver anden sportsklub. Der er i øjeblikket venteliste til undervisningen, som kan rumme 800 elever. I undervisningen bliver man delt op i niveauer, der måles efter, hvor mange ’Arena-point’, man har i spillet.
”Vi kalder det ikke spillerne for dårlige eller gode. Jeg vil meget gerne væk fra det her med, at børn får at vide at de er dårligere end andre. For ingen kan vide, hvor meget en 8-årig udvikler sig på to år.”
Klubben har også et elitehold, et academyhold og et professionelt hold, hvor der er mulighed for at tjene penge på sin sport. Men det sociale aspekt tæller meget.
”Ligesom med en fodboldklub kan vi se, hvor meget glæde det giver at være med i det sociale fællesskab. Også for børn, der er dårligere stillet end andre. Her bliver man klædt på både som menneske og som spiller. Vi arbejder også med det psykologiske. Vi ved godt, hvor meget man kan svinge i humør og interesser som ung,” siger Steffen Thomsen.
Det er vigtigt med fysisk træning
Når der er undervisning eller 'bootcamp' i klubben, lægges der ud med fysisk træning. De giver bedre hånd- og øjekoordiantion - og så holder det børnene i form.
”Vi vil ikke have, at man sidder ned i mere end to timer ad gangen, uden at de har fået blodomløbet i gang,” siger Steffen.
Samarbejde med de lokale skoler
Klubben vil også gerne i dialog med Ørestads skoler, og vil gerne tilbyde undervisingsforløb.
"Det kunne være rigtig sjovt, hvis man kunne have e-sport som et valgfag på skolerne. Det havde vi succes med, da jeg underviste på Taarnby Ungdomsskole for nogle år siden,” siger Steffen Thomsen.
Skaber jobs
Copenhagen Flames har syv ansatte. De er f.eks. SoMe-manager eller marketingskonsulent.
"Mange vil blive overrasket over, hvor mange jobs e-sporten skaber. Så der er også andre veje at gå, end blot at være gamer. SoMe er en ekstrem vigtig del af e-sporten, og her handler det også om at være rigtig god. Men i det hele taget kan e-sport det samme som andre brancher. Det er bare lidt svært at forstå for mange, fordi sporten stadig er så ung.”
Vi vil være med i toppen
Copenhagen Flames vil gerne være den lokale klub for Ørestad, men har i højgrad også ambitioner om at de professionelle Fortnite- og Counter-Strike-hold skal hive trofæer hjem. Lige nu er Copenhagen Flames nr. 41 på verdensranglisten i Counter-Strike. Målet for Counter-Strike-holdet er, at det skal være fast i top 30 i verden - og spille på de store scener. Og Steffen Thomsen er en af de største fans, når det går løs.
”Når vores hold spiller de store kampe, er jeg så spændt, at jeg ikke kan holde ud at se på. Det bliver for nervepirrende. Jeg har ofte siddet ude i bilen i stedet for,” fortæller han. Og Steffen Thomsen tror, at e-sporten bliver endnu vildere om nogle år, når de nye generationer kommer frem i rækkerne.
"De bliver meget bedre end selv de største spillere, vi har lige nu".
Læs mere om Copenhagen Flames: https://copenhagenflames.com
børn, copenhagen flames, esport, counterstrike, fortnite, undervisning, træning, forældre
- Oprettet den .
- Sidst opdateret den .
- Læst: 5464