taarnby gymnasium mary 259Maryfonden og Cefu præsenterede ny rapport om unge og ensomhed på Tårnby Gymnasium & HF (TG).

Mandag 22. november var der fint besøg på Tårnby Gymnasium & HF, da H.K.H. Kronprinsesse Mary kom forbi Kronprinsesse Mary kom forbi i anledningen af offentliggørelsen af en ny rapport fra Cefu (”Center for ungdomsforskning”) om kampen mod ensomhed blandt unge. Besøget var arrangeret af Maryfonden, Cefu og samfundsfagslærerne på TG.

Besøget fandt sted i gymnasiets multihal som til dagen var gjort klar til det store besøg, og Kronprinsessen kom med et vigtigt budskab; vi skal bekæmpe den stigende ensomhed blandt unge mennesker, og vi skal gøre op med myten om, at det kun er ældre som bliver ramt af ensomhed. Ensomheden optræder i mange afskygninger og kommer i mange former, og Kronprinsessen talte direkte ind i hjerter hos de mange unge mennesker, da hun åbnede op for den sorg hun selv havde kæmpet med da hun som 25-årig mistede sin mor. Den meget vidende og engagerede Kronprinsesse fortalte derefter om de foruroligende tal om ensomhed blandt unge, med opfordringen om, at vi ”skal turde tale om det som gør ondt”. 

Herefter fulgte et oplæg fra Cefu som står bag undersøgelsen, og derefter var der rundvisning og samtale med nogle af gymnasiets samfundsfagselever.

Besøget sluttede af med Kronprinsessens besøg i de forskellige workshops arrangeret af Tårnby Gymnasium & HF’s samfundsfagselever.