• Redaktionen
  • Ørestad

BR nedstemmer undersøgelse af Amager Fælled Kvarter

amager faelled kvarter vinderforslagTorsdag aften afviste et flertal i Borgerrepræsentationen et forslag fra SF om at sætte en undersøgelse igang som skulle se på muligheder for at flytte Amager Fælled Kvarter

• Forslaget faldt med 29 stemmer imod 23. Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og Socialdemokratiet nedstemte forslaget fra SF.

"Ved at gennemføre det planlagte byggeri på strandengen vil København miste et stykke værdifuldt natur, som ikke kan genskabes", sagde Klaus Mygind (SF).
Partiet vil have undersøgt alternative grunde, der kan erstatte det nuværende byggefelt, eventuelt opdelt i flere enheder på flere matrikler:

Luftsteg og vindfrikadeller
Debatten om forslaget varede over en time, og især de konservatives ordfører Jakob Næsager stod for skud. Det Konservative Fokeparti har hidtil været positiv over for ideerne om at flytte byggeprojektet fra Amager Fælled, og evt. placere det langs med Ørestad City og Syd, eller på det gamle lossepladsområde ved Artillerivej.
"Men vi har også sagt, at vi vil respektere den private ejendomsret, og ikke løbe fra aftaler, som kommunen har indgået. Desuden mangler forslaget fuldstændigt en finansiering af en evt. flytning. Vi vil ikke love luftsteg og vindfrikadeller", sagde Jakob Næsager (K) fra talerstolen i Borgerrepræsentationen.

Fis i en hornlygte
Socialdemokratiet havde aftalt at ikke mindre end fire politkere skulle medvirke i debatten om forslaget. Både SF og Enhedslisten fik travlt med at besvare bygerne af kritiske spørgsmål fra Rune Dybvad, Jonas Bjørn Jensen, Lars Weiss og Jacob Hougaard. De kaldte blandt andet forlslaget for 'en fis i en hornlygte'. Udtrykket blev godkendt af mødeleder Frank Jensen (S) som et 'folkeligt udtryk' og ikke en fornærmende udtalelse.
"Vi har jo allerede gennemtrawlet byen for egnede byggegrunde. Hvilke steder tænker SF egentlig på? Vi husker jo alle at SF for nogle år siden stemte imod byggeri på Kløvermarken, for eksempel", sagde Jacob Hougaard (S).
Han advarede også imod at ændre på planerne for Ørestad.
"Ørestad har givet byen en helt ny nærhed mellem by og natur. Og den nye bydel er blevet en succes. Ørestad og metroen har givet København mere natur, og ikke mindre. Hvad vil man ikke tænke ude i Ørestad, hvis vi render fra vores aftaler?".

Balancen tipper
Socialdemokraterne langede også ud efter Det Radikale Venstre for at støtte forslaget om en undersøgelse. De radikale 'vender på en tallerken' og er lige så svære at få til at holde ord, som det er at 'sømme budding fast på en væg' sagde Rune Dybvad (R). De radikales ordfører, Tommy Petersen var meget overrasket over den stærke modstand imod en uskyldig undersøgelse.
"Det undrer mig mig at vi som støtter forslaget nærmest bliver udsat for perfiditeter fra socialdemokraterne i aften. Aftalen om Amager Fælled Kvarter er over 20 år gammel, og den aftale har sejret sig selv ihjel. Vi skal hele tiden afveje mellem cement og natur, og lige nu synes vi at balancen tipper," sagde Tommy Petersen.

En lille bitte åbning
SF-ordfører Klaus Mygind var skuffet over at de konservative ville stemme imod forslaget om en undersøgelse. Men han bed mærke i, at Jakob Næsager (K) havde talt for en løsning, hvor Amager Fælled Kvarter flyttes nogle få hundrede meter vestpå, til det gamle lossepladsområde ved siden af vandrehjemmet.  "Det er en mulighed, hvis man kan lave et mageskifte med staten, som ejer resten af Amager Fælled," sagde Jakob Næsager.

natur, amager fælled

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 5391

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk