• Redaktionen
  • Ørestad

Vestamagers savanne med i ny Naturkanon

klydesoen naturstyrelsen2 online15 enestående stykker natur er netop optaget i Danmarks Naturkanon over de mest værdifulde stykker natur i Danmark

⋅ Vestamager og Øresund er er netop optaget i Danmarks Naturkanon. Oprindeligt var 30 stykker værdifuld natur nomineret til optagelse, og nu er 15 af disse valgt - og dermed også Vestamager.

“Vestamager ligger meget tæt på København. En del af oplevelsen er derfor også, at fra landets mest befærdede togstation, Nørreport, er der 14 minutter i Metro til Vestamager, der rummer landets største birkeskov, Pinseskoven, de fuglerige søer, samt sletter med dåvildt og islandske heste. Floraen tæller spiselige planter og frugter som rødkløver, æble, slåen, vild rose, ramsløg og havtorn. De besøgende har mulighed for at lave mad over bål og overnatte i shelters ude i den fri natur, ganske tæt på en millionby,” hedder det blandt andet i juryens indstilling.

Danmarks Naturkanon er blevet til på baggrund af 1671 forslag fordelt på over 500 skove, bakker, enge, heder, søer, åer, klinter, klitter, klipper – og hvad dansk natur ellers byder på.
En jury, som blandt andet bestod af Sebastian Klein og Bonderøven, samlede alle forslagene og brugte dem som inspiration, da de i første omgang skulle finde 30 kandidater til den danske naturkanon, ligeligt fordelt blandt de danske regioner.
Efter offentliggørelsen af de 30 nominerede steder kunne alle så hjælpe deres favorit i opløbet om at blive blandt de 15 endelige naturkanon steder ved at dele deres personlige beretninger om et sted. 1.200 personlige beretninger blev det til, mange af dem er bevægende små fortællinger, som bekræfter, at naturen er noget særligt.

klydesoen kort online
Dorte Dalgaard, der er medlem af juryen fremhæver især Klydesøen, der ligger i det sydvestlige hjørne af Kalvebod Fælled:

"Klydesøen er det fineste udgangspunkt for en tur til Vestamagers karakteristiske naturområde Kalvebod Fælled, der er et vigtigt vådområde for store bestande af andefugle, vadefugle og rovfugle. Kalvebod Fælled kaldes også for Københavns savanne på grund af det særegne landskab. En stor del af det stod under vand indtil 1943. Da det blev inddæmmet, indtog naturen (og militæret) det indtil 2010, hvor det blev åbnet til glæde for os alle."

natur, kalvebod fælled, Naturpark Amager

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2154

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk