Læsefest skal styrke børns sproglige udvikling

bibliotek foto kristoffer juel 3231 onlineNy litteraturfestival for børn skal få børn til at læse mere og få interesse for litteratur, mens de har det sjovt

• “Vi elsker bøger” er en ny læsefestival i København, der henvender sig til børn i alderen 2-12 år, samt deres voksne. Det er bibliotekerne, der står bag, og også Ørestad Bibliotek er stærkt repræsenteret i programmet.
En række af landets mest kendte børnebogsforfattere som Lene Kaaberbøl, Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen, Kenneth Bøgh Andersen, Jan Kjær og Adam O. samt engelske Jennifer Bell vil læse op fra og fortælle om deres værker, og det vil være muligt at gå på opdagelse i et væld af workshops, teaterforestillinger og filmvisninger, alle samlet under overskriften ’Fantastiske fortællinger’.

”Københavns Biblioteker er enormt opmærksomme på, hvor vigtig børns læsning er. Fra de helt små aldre, er den tidlige indsats med sprogstimulering utrolig vigtig for børns udvikling, hvilket festivalens program i Ørestad også er udtryk for. For større børn er læsning – hvad end det er i en fysisk bog eller digitalt – et vigtigt rum til fordybelse i en mere og mere hektisk hverdag. Københavns Biblioteker arbejder jo året rundt på at styrke børns læselyst og tilbyde rammer for gode læseoplevelser, men med den nye festival sætter vi særligt spot på læselysten hos denne unge og - synes vi - meget vigtige del af borgerne i København med ni dages læsefest og fejring af fantastisk børnelitteratur. Forhåbentlig kan Københavns Biblioteker være med til at vende den nedadgående kurve for, hvor mange børn, der læser,” fortæller festivalleder Tanne Søndertoft.

Første arrangement på Ørestad Bibliotek er 16. marts kl. 11.00, hvor deltagerne introduceres til Lego Story Tales, hvor legoklodser bruges til at fortælle og vise historier.

Mandag 18. marts kl. 9.15 giver biblioteket en kop kaffe og inspiration til gode bøger, forældre kan læse med de små (0-3 år). Bibliotekets Kino bliver lavet om til en legestue, hvor børnene kan boltre sig i mens de voksne snakker og hygger.

For de lidt større børn 4 - 6 år er der tirsdag 19. marts “Fantastiske væsner og fantastiske verdener” på programmet, hvor de små kan høre om Kom og hør om drager, trolde, elverfolk, feer og andre spændende væsner. Arrangementet er gratis men kræver tilmelding på billetto

Onsdag 20. marts er det Ørestad Biblioteks eget dukketeater Nummer Nitten, der opfører tre små, fantastiske fortællinger. Det varer cirka 30 minutter, og biblioteket lover, at det bliver sjovt og spændende! De to forestillinger starter henholdsvis 9.30 og 10.30.

Festivalen afvikles fra den 16.-24. marts med over 170 arrangementer på 21 folkebiblioteker over hele København.

Festivalprogram og yderligere information:
Hjemmeside: https://bibliotek.kk.dk/vielsker
Facebook: facebook.com/vielskerboegerkkb
Instagram: @vielskerboeger

Foto: Kristoffer Juel

ørestad bibliotek

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1421

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk