Demo: Læg et blad for bevarelsen af Amager Fælled

amager faelled borgermoede 1Ved dagens nabomøde på Ørestad Skole om bebyggelsen på Amager Fælled bliver deltagerne mødt af en stille demonstration

• I dag torsdag den 25. april afholder By & Havn et borgermøde om den bebyggelse, de vil bygge på Lærkesletten på Amager Fælled. Efter Folketingets affredning af arealerne, der i dag huser vandrehjemmet, er By & Havn tidligt ude med at komme i dialog med naboerne. By & Havn har også allerede sat de første projekter i gang, der skal undersøge, i hvilken grad jorden på arealet er forurenet. Men står det til foreningen Amager Fælleds Venner, så er det langt fra sikkert, at der kommer til at blive bygget på arealerne. I hvert fald vil foreningen gøre sit til, at byggeriet ikke finder sted.
"Det er vigtigt at vise, at der ikke er en endelig beslutning, og at sagen kører videre, og vi stadig ønsker, at der ikke bliver bygget. Der er en opfattelse hos mange om, at når der er lavet en budgetaftale og en affredningslov, så er den sag vedtaget, men det er den ikke. Der skal jo laves en lokalplan, hvor man skal lave alle de seriøse overvejelser, der skal til for at finde ud af, om det er fornuftigt. Og det vil vi gerne gøre opmærksom på, at den proces ikke er slut. By & Havn starter, som om processen er slut og næsten har tilladelse til at bygge på Lærkesletten, men det har de ikke," siger Knud Erik Hansen fra koordinationsgruppen i bevægelsen Amager Fælleds Venner.

Efter hans opfattelse er det alt for tidligt overhovedet at tale om byggeri på Lærkesletten ud mod Vejlands Allé.
"Det er på et helt ufuldstændigt grundlag. Vi har en planlov, som gør, at der skal laves en hel masse seriøse overvejelser, når man bygger, og de eneste By & Havn har, er, at de gerne vil bygge et vist antal etagemeter. Der er ikke lavet seriøse overvejelser om, hvor meget byggeriet vil skæmme Amager Fælled, der er ingen tegninger af, hvordan det vil komme til at skæmme Amager Fælled. Der er ingen overvejelser om, hvor meget byggeriet vil betyde for Strandengen. Det er de overvejelser, der skal med i lokalplanen," uddyber Knud Erik Hansen.

Læs også; Ny alliance protesterer mod affredning

I timen op til nabomødet på Ørestad Skole markerer Amager Fælleds Venner med blandt andet bannere ved indgangen til mødet fra kl. 17, at de ikke ønsker, at der bygges på Amager Fælled. Foreningen opfordrer på facebook, at man tager et blad eller noget andet natur med fra fælleden og lægger det til markering af fælledens bevarelse.
"Vi vil gerne vise, at vi ikke er primært mod byggeri, men vi er for at have meget natur i København og bevare naturen på Amager Fælled og gøre opmærksom på, at det er den natur, man er ved at smide ud. Vi har brug for bynatur både for flora og fauna, men også til os mennesker," påpeger Knud Erik Hansen.
Har man ikke lige et blad fra fælleden er foreningen behjælpelig, så alle deltagere i borgermødet vil få mulighed for ved indgangen at lægge et blad for bevarelse af naturen på Amager Fælled.

Tid: 25. april kl. 17.15
Sted: Ørestad Skole, Arne Jacobsens Allé 21

natur, amager fælled

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1991

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk