Flytning til Sundholm er droppet

skoledemo dec 2019 mod udflytning 55Opdateret: 150 elever på Ørestad Skole skal alligevel ikke flyttes til pavilloner ved Amager Fælled Skole og Sundholm. Børne- og Ungdomsforvaltningen har fundet en alternativ løsning, som betyder at Ørestad Skole allerede nu kan råde over undervisningslokaler i Ørestad Gymnasiums Mediecenter i Field's.

Børne- og Ungdomsforvaltningen er nu i gang med at indgå lejemålet med Ørestad Gymnasium. Ørestad Skole får syv undervisingslokaler til rådighed fra april 2020 og 10 undervisningslokaler fra august 2020 frem til 2025. Lejemålet omfatter også lokaler som auditorie, personalerum mm. Ørestad Skole kan begynde at indrette lokalerne så snart de får adgang. Samtidig skal der findes løsninger for faglokaler, pauser, spisning med mere. Der vil blive afholdt infomøder for de involverede eolever og forældre.

Glad borgmester
”Med de ekstra lokaler på gymnasiet er der plads til alle skolens børn, og endda lige ved siden af deres egen skole. Det er én af de løsninger, som forældrene selv har peget på, så det kan ikke være bedre,” siger Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Ørestad Skole er overfyldt, og vil være det i hvert fald frem til 2023. Kommunen havde derfor bestemt at flytte seks skoleklasser til nogle pavilloner ved Amager Fælled Skole og Sundholm - 6 kilomter fra børnenes nærområde. Beslutningen gav store forældreprotester. 

”Nu er det er lykkes at finde en bedre løsning end den, der først var planlagt. Her har forældrene været meget aktive – og set fra min stol skal vi fremover blive endnu bedre til at inddrager forældrene tidligere,” tilføjer han 

Det hjalp at lægge pres på
I december stillede Venstre et medlemsforslag i Borgerrepræsentationen om at der skulle findes en løsning inden sommerferien.

”Det har helt sikkert været med til at lægge et yderligere pres på at få afsøgt alle muligheder,” udtaler Jens-Kristian Lütken (V), næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Svært at finde placeringer
Gorm Gunnarsen (EL) glæder sig over at forvaltningen har fundet en anden løsning, men bemærker også at det var svært, bl.a. fordi By & Havn ikke kunne finde placeringer til midlertige skolepavilloner.

"Adskillige af de gode grunde, som forældrene i Ørestad har peget på, har mødt modstand fra By og Havn, som bruger dem til midlertidig parkering, eller slet og ret ikke vil udleje. 

Det profitorienterede arealudviklingsselskab By & Havn er en særdeles tung samarbejdspartner, når byens folkevalgte politikere vil beslutte at finde plads til Ørestads børn i Ørestad," skriver Gorm Gunnarsen i et debatindlæg.

I 2015 var Ørestad Gymnasium ved at være overfyldt på grund af mange ansøgerre, og derfor åbnede de ekstra lokaler i Field's under navnet Mediebyen på Ørestads Boulevard 102D. Her har eleverne adgang til professionelt kameraudstyr, TV-studie, redigeringsrum og 2 biografsale. Der er også lokaler til almindelig undervisning, og en multisal. I disse år oplever gymnasiet et svagt faldende elevtal. Derfor står en del af lokalerne p.t. tomme. Gymnasiet har 15 1.G. klasser i år.

Ørestads skoledemo kunne høres helt ind i udvalgslokalet

Forældre blev hørt - udflytning undersøges igen

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 4387

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk