• Torben R. Simonsen
  • Ørestad

Kommunen må til lommerne hvis skole skal have udeareal

konditag lueders crossfit webEt aktivitetestag a la Konditaget Lüders i Nordhavn (foto) er måske på vej til Ørestad. Men kommunen skal finde pengene, og det skal gå hurtigt.

Et flertal i Borgerrepræsentationen ønsker, at den kommende skole ved Hannemanns Allé får mulighed for at inddrage den øverste etage på det tilstødende p-hus til et aktivitetstag med mulighed for idræt og leg. Og nu har kommunen spurgt By & Havn, som skal opføre og eje p-huset, om det kan lade sig gøre,

By & Havn er ikke afvisende overfor idéen. Men projektet er godt på vej, så en beslutning om en ændring af bygningen skal ske snarest, oplyser By & Havn.

"By & Havn vil gerne lave ændringer ved p-huset, hvis kommunen beslutter det og kommer med finansiering. Men processen er allerede fremskreden. Det vil i så fald betyde, at der vil komme ekstra omkostninger på projektet, hvis p-huset skal laves om til andre aktiviteter på nuværende tidspunkt," siger udviklingsdirektør i By & Havn Ingvar Sejr Hansen.

 Politikere vil finde penge
Forslaget om inddragelse af taget på p-huset var oprindeligt stillet af Enhedslisten og her er man positivt indstillet over for at finde penge til ændringerne, hvis de ikke er uhyrlige:

"Det ville være skønt, hvis det kunne lykkes at finde en løsning på falderebet. Der er alt for lidt plads til leg omkring skolen. Vi har ikke set nogle overslag over ekstra-omkostninger fra By & Havns side. Det kan blive kompliceret, for selskabet er ikke ansvarlig over for borgerne, men over for bundlinjen. Men hvis By og Havn nævner en pris, som ikke er helt urealistisk, så er Enhedslisten tilhængere af at tage en forhandling - og prøve at finde pengene," siger Gorm Anker Gunnarsen fra Enhedslisten. Også i Dansk Folkeparti, der hele tiden har støttet ønsket om at sikre bedre udendørsarealer er de villige til at finde pengene.

"DF vil gerne være med til at bevilge penge til dette gode formål, hvis det kan nå at blive inddraget i processen. Det vil faktisk være rigtig godt, hvis skolen og beboerne kan få fornøjelse af et sådant tagområde," siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti. 

Også i Socialistisk Folkeparti er de positive overfor at finde penge til projektet

Vil gerne se et budget
"Jeg er glad for, at By & Havn er åbne overfor brug af p-husets tag og vil meget gerne se på mulighederne og en fælles finansiering. Det håber jeg også, at de andre partier, der støttede protokollen, vil," siger Klaus Mygind (SF). 

hannemanns skole visual 2020Tage og terrasser på Hannemanns Skole skal også bruges til aktivitet, lidt som man gør på Ørestad Skole, der også er bygget med ingen eller næsten ingen udearealer omkring sig. (Illustration: BAM, RUBOW arkitekter, Nøhr & Sigsgaard og Rambøll).I Liberal Alliance vil de gerne se et budget for projektet, inden der træffes en beslutning, oplyser Heidi Wang.

I Socialdemokratiet er medlem af Teknik- og Miljøudvalget Niels E. Bjerrum positiv overfor, at der findes en løsning med inddragelse af taget, men påpeger, at finansieringen ikke er på plads.

For dårlig til at stille krav
Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre er også positiv. Samtidig peger hun på at kommunen er for dårlig til at stille krav til By & Havn, når nyt byggeri skal opføres.

"Vi vil meget gerne i dialog med By & Havn i forhold til, hvilke ekstra udgifter der måtte være ved at indtænke rekreativt brug af parkeringshuset tag. Forløbet er en reminder til os på Rådhuset, om at huske at stille større krav til By & Havn i forhold til at give noget tilbage til byen og tænke andre funktioner ind," siger hun.

Tæt byggeri
P-pladsen foran Royal Arena sks tæt. Dels med den firesporede Hannemanns Skole, med tilhørende svømmehal og multifunktionshal. Dels med Generationernes Hus - en stor boligejendom med dagligvarebutik - på nabogrunden ud mod Ørestad Boulevard. I den nordlige del af området vil By og Havn opføre et p-hus. De tre byggerier vil fylde godt op på det begrænsede areal, og i flere høringssvar, blandt andet fra Amager Vest Lokaludvlag, kræves der flere udearealer til elever og beboere.

Politisk pres for flere udearealer ved Hannemans Skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1588

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk