Byens Hus bliver det næste fyrtårn

byens hus aart kbh web old 2Flere boligejendomme, restauranter, caféer og grønne, rekreative områder blomstrer op i Ørestad Syd, og snart bygges det nye kulturhus - Byens Hus. Med hele syv ejendomme i Ørestad spiller Balder Danmark en stor rolle i udviklingen af området, herunder også af Byens Hus, hvor selskabet har en ‘andel’ på 17 pct.

Når det nye beboer- og kulturhus Byens Hus åbner i slutningen af 2021, vil beboerne i Ørestad Syd alle sammen være 'ejere' af huset. For i stedet for at  pålægge de nye boligbyggerier at opføre fælleslokaler, har man lagt alle kvadratmeterne sammen og dermed kunnet skabe meget større og ambitiøse fællesfaciliteter i det nye hus for  enden af Asger Jorns Allé. 

Et af bydelens store boligselskaber er Balder Danmark med syv ejendomme, og det gør Balder til en af de største bidragsydere til Byens Hus. 

"Byens Hus er en ny og smart måde at tænke fælleslokaler på, og det er et spændende projekt at være en del af. Vi ser frem til få realiseret en masse gode og fællesskabsfremmende faciliteter her, som vil skabe værdi for alle generationer i hele bydelen," fortæller Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder. Byggeriet af Byens Hus påbegyndes medio 2021.

Svømmehal og idrætshal i Arenakvarteret
Rita Justesen, chef for planlægning og bæredygtighed i By & Havn, har spillet en stor rolle i udviklingen af Ørestad, og ifølge hende arbejder de hele tiden på at skabe gode rammer for beboerne her. 

mellemrummet 20200612"Det er vigtigt for os, at det, der opføres, imødekommer beboernes ønsker og behov. Byens Hus, som vi opfører i samarbejde med Københavns Kommune, bliver et centrum for fællesskabs- og fritidsaktiviteter for ikke blot beboerne i nærområdet, men for hele bydelen. Her kan man bl.a. dyrke motion, få kulturelle oplevelser eller mødes til en kop kaffe," fortæller hun. 

Man kan også se frem til, at skolen på Hannemanns Allé slår dørene om for omverdenen i 2023. Skolebyggeriet kommer til at rumme en grundskole, idrætshal og svømmehal. 

Ifølge Rita Justesen imødekommer skolen befolkningens behov for endnu en skole i området, og med de mange gode tilbud er forventningen, at beboere fra hele området vil drage nytte af den. 

Balder ser kæmpe potentiale
"Ambitionen om at skabe en bydel med fokus på fællesskab, nytænkning og bæredygtighed var virkelig noget, der tiltrak os. Udover det er vækstestimaterne for Ørestad meget gode, hvorfor vi så et kæmpe potentiale i at være med til at udvikle området," siger Flemming Joseph Jensen.

Han mener, at Balders tilstedeværelse i Ørestad handler om meget mere end at levere fire vægge og et tag til beboerne. Selskabet vil bidrage til at skabe et levende og attraktivt boligområde, som folk trives i. Derfor gør Balder bl.a. plads til butikker drevet af lokale initiativtagere i nogle af deres ejendomme. 

“Vi har allerede budt velkommen til vinbaren thorsteinsson's, eventcafén COBRAcph og frisørsalonen BeYoutiful Cph. Fællesnævneren for dem er, at de brænder for at skabe liv og glæde i området. F.eks. afholder COBRAcph ofte fællesskabsfremmende arrangementer som danseevents, koncerter, foredrag og fællesspisninger, hvor områdets beboere kan lære hinanden at kende. Inden længe åbner bageren La Boulangerie også ved vores ejendom Bastionen, som forhåbentligt vil glæde mange beboere”, fortæller han. 

balder orestadGrønne udearealer er også et område, Balder prioriterer højt. Udover at sørge for levende og grønne gårdrum ved ejendommene, som er åbne for alle, har selskabet også bidraget til at etablere og løfte to ud af de tre rekreative byparker, som løber gennem Ørestad Syd. 

”I byparkerne findes opholdszoner med borde og bænke, flot beplantning, legezoner og meget, meget mere. De skaber stor værdi i området, samtidig med at de bidrager til Ørestad Syds grønne profil,” siger Flemming Joseph Jensen.

Byens Hus får åbningsfest i 2021

De unge skal også høres om deres ønsker til Byens Hus

Gårdkoncerter med Athina

COBRAcph vil være Ørestads økologiske samlingspunkt

Bastionen får bageri og er klar til at udleje 233 boliger

byens hus

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 3138

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk