Forvaltning: Nej til alternativ skolegrund

kirkegrunden forslag rendering 02 2020Børne- og Ungdomsforvaltningen mener ikke at kommunen kan flytte den midlertidige skole hen til Ørestads Boulevard 220. Det vil forsinke projektet og så vil der ikke være plads til alle Ørestads skolebørn i bydelen i 2021.

Desværre, men for sent.

Det er i meget korte træk den besked, som Børne- og Ungdomsforvaltningen har givet til et forslag fra Jens Kristian Lütken (V), om at flytte den kommende midlertidige skole i Arenakvarteret hen til en ledig grund på Ørestads Boulevard 220. 

Der er mangel på skolekapacitet i Ørestad, og kommunen har afsat penge til at løse problemet ved at opføre midlertidige skolepavilloner i Ørestad.

Den første midlertidige skole er udpeget til at ligge på Kirkegrunden i Arenakvarteret, men her er naboerne til grunden stærkt kritiske. byggeriet kommer nemlig til at ligge meget tæt på boligerne  - i tre år eller mere.

Venstrepolitikeren Jens Kristian Lütken har derfor spurgt forvaltningen, om det ikke er muligt at placere barakkerne på Ørestads Boulevard 220, som kommunen netop har vedtaget at købe.

Men i et svar fra en juridisk konsulent i Ledelsessekretariatet har han nu fået at vide, at pavillonerne på Kirkegrunden skal stå klar til maj 2021.

"Det kan kun lige lade sig gøre med det nuværende projekt og tidsplan, som tager højde for TMU behandling (behandling i Teknik- og Miljøudvalget, red.) af nabohøringen den 14. september," står der i svaret. Forvaltningen anfører også at det er vigtigt at pavillonerne ligger tæt på Kalvebod Fælled Skole, så "elever og medarbejdere kan anvende eksisterende faciliteter, f. eks. x idræt, faglokaler, madskole, administration, mv."

Kommunen har købt grunden Ørestad Boulevard 220 for at kunne sikre fremtidig kapacitet f.eks.  i tilfælde af forsinkelser eller andre forhindringer med kommende daginstitutions- og skolebyggerier i bl.a. Vejlandskvarteret. 

"Hvis pavillonerne fra Kirkegrunden skal opføres på Ørestad Boulevard 220, skal Byggeri København starte forfra med planlægning og projektering af byggeriet på den nye grund og vil blive sat tidsmæssigt tilbage. Det vil så ikke være muligt, at sikre ibrugtagning, når 0. klasse børnene starter i KKFO den 1. maj 2021, står der i svaret.

Naboer: Lad os få svar
Omkring 100 beboere i gruppen 'Bevar Kirkegrunden' har i et åbent brev til Børne- og Ungdomsborgmesteren krævet yderligere svar med hensyn til grunden Ørestads Boulevard. 

Beboerne stiller sig ikke tilfredse med de svar, som de har fået indtil nu. Kommunen har bl.a. anført, at grunden ligger længere væk fra skolen end kirkegrunden. Hertil spørger beboerne: 

"Hvad er jeres definition af ”lige ved siden af”, når den ene grund er 290 meter væk og den anden er 750 meter væk? Kan du redegøre for om differencen på 460 meter virkelig er værd at ruinere folk for?"

I brevet, som også er sendt til Ørestad Avis, skriver beboerne også:

"Grunden til, at vi gentagne gange nævner denne grund, er absurditeten af, at et alternativ findes så tæt på. Et alternativ, som ikke repræsenterer en økonomisk byrde for borgere, et alternativ som ikke begrænses til tre år og et alternativ, som ALLE Ørestads beboere faktisk vil sætte pris på. For vores beboergruppe repræsenterer Ørestads Boulevard 220 den største provokation af alle."

Lütken forsøger at finde alternativ til Kirkegrunden

Skolepavilloner skaber frustration omkring 'Kirkepladsen'

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1311

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk