Ørestad skal cykle (endnu) mere

cykel cyklisterPå fredag er der Cykelpitstop ved Byparken. Og i september er der cykeldyst mellem virksomhederne.

Ørestad er godt med, når det kommer til at skifte bilen ud med cyklen, når man skal på arbejde.

En transportanalyse fra 2019 lavet i samarbejde mellem By & Havn, Rambøll og ØICC viser, at 42% af indpendlerne i Ørestad enten cykler eller går til arbejde. Alligevel er Ørestad med i Cyklistforbundets landsdækkende cykelkampagne ’Vi Cykler Til Arbejde’ og Ørestads innovationsnetværk ØICC har samtidig lavet kampagnen ’Ørestad Cykler til Arbejde’ i september måned. Miljøpunkt Amager er også med i kampagnen, og allerede fredag 21. august kl. 07.30 – 09.30 er der gratis kaffe og cykeleftersyn ved et Cykelpitstop ved indgangen til Byparken i Ørestad City. Her kan alle cyklister komme forbi og lade cyklen få en kærlig hånd af cykelmekanikerne, imens man nyder en kop gratis kaffe. 

Man kan også få en snak med Miljøpunkt Amager samt Ørestad Innovation City Copenhagen.

Pitstoppet er startskuddet til en bydelsdyst, hvor virksomhederne i Ørestad konkurrerer om at tilbagelægge flest kilometer på cykel i september måned. 

"Vi synes det kunne være rigtig sjovt at battle mod andre bydele. På cykelfronten er selvtilliden i top i Ørestad. Vi har gode cykelforhold og har vinden som god træningskammerat, så vi er klar!" siger  Sophie Witzke, projektleder i ØICC.

Der er præmier til dem, der cykler længst, har den bedste cykelstil, og til den bedste cykelholdkammerat. 

Deltagerne kan også vinde præmier fra Ørestads egen dyst. 

"Vi skal naturligvis finde det Ørestad hold, der har flest kilometer i benene. Desuden skal vi se hvem der har den bedste stil på cykelstierne og have fundet den bedste holdkammerat," fortæller Carolina Benjaminsen, adm. dir.  i ØICC. 

Præmierne overrækkes på en inspirationsdag på Ørestad Gymnasium 30. september kl. 14.00-16.30. Her vil fagfolk, virksomheder og praktikere fortælle om fordelene ved cykelpendling. Man kan også blive klogere på hvordan virksomheder kan fremme cykelpendling blandt medarbejdere, og høre om den kommende supercykelsti i Ørestad. Efter oplæggene kåres dette års vindere.  

ER TRANSPORTVANERNE I ØRESTAD GRØNNE?
En undersøgelse af transportvanerne for både beboere og indpendlere i Ørestad (2019), viser at der en høj anvendelse af grønne transportformer i Ørestad. De grønne transportformer, som er kollektiv transport, gang og cykel, anvendes på 63 % af beboernes ture. Her foretages 41 % med gang eller cykel og 22 % med kollektiv transport. Sammenlignes der med de øvrige byområder er Ørestad det tredje mest grønne område. Ses der på indpendlingen er Ørestad det næst grønneste område blandt undersøgelsens syv udvalgte byområder. Her anvendes der grønne transportformer på hele 68 % af turene til arbejde i Ørestad. 42 % foretages ved gang/cykel og 26 % med kollektiv transport.
Rapporten er udarbejdet af By & Havn, Rambøll og Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC).

 Cykelpitstop i Ørestad. Fredag 21. august kl. 07.30-09.30. Byparken  i Ørestad City v. Ørestads Boulevard.

 Ørestad Cykler til Arbejde. Inspirationsdag og præmieoverrækkelse. Ørestad Gymnasium. 30. september kl. 14.00.

Tilmelding til Maja Guldager fra Miljøpunkt Amager på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

cykling

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1676

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk