• Torben R. Simonsen
  • Ørestad

Borgmester afviser at flytte skolegrund

kirkegrunden forslag rendering 02 2020Beboerne omkring Kirkepladsen skal heller ikke forvente økonomisk kompensation for generne ved opførelsen af midlertidige barakker på deres grønne område.

Beboerne omkring Kirkepladsen i Ørestad Syd er fortørnede over, at deres argumenter mod opførelsen af midlertidige skolebygninger på Kirkegrunden umiddelbart syd for Royal Arena ikke er blevet taget alvorligt, som det fremgik af svar fra ungeborgmester Jesper Christensen (S) i sidste udgave af Ørestad Avis.

Her forklarede borgmesteren i korte træk, at det simpelthen ikke ville være muligt at komme op med andre løsninger, hvis alt skal være klar til at indskolingsbørnene kan starte i fritidsordning i maj 2021.

Borgmesteren svarer nu på beboernes konkrete spørgsmål, om han vil anerkende, at opførelsen af barakkerne er til gene for beboerne og om han vil kompensere for disse gener økonomisk.

“Jeg kan godt forstå, at de nærmeste beboere ærgrer sig over, at der allerede skal bygges nu frem for om nogle år. Men det er den bedste løsning for de børn, der går på Kalvebod Fælled Skole. Der er også mange forældre, der har kæmpet for denne løsning, der ellers skulle have sendt børnene længere væk. Det er det muliges kunst, og det er en midlertidig løsning indtil kirken skal bygges. I en by som København med den rivende udvikling, der er, vil der være nogen der påvirkes. Men vi prøver at gøre det det så lempeligt som muligt,“ svarer Jesper Christensen.

Kompensation ikke mulig
I forbindelse med metrobyggeriet fik naboer en kompensation i forbindelse med byggefasen, men ifølge Jesper Christensen skyldtes dette en lov vedtaget i Folketinget. 

“Mig bekendt er der ikke mulighed for at kommunen giver sådan en kompensation til beboerne,” siger han.

Beboerne har også spurgt borgmesteren, om han vil anerkende, at de nuværende kapacitetsproblemer er et udslag af dårlig planlægning, og om det er rimeligt, at det er beboerne, der skal 'betale' for denne dårlige planlægning.

Dårlige prognoser
“Jeg er også ærgerlig over, at befolkningsprognoserne over, hvor mange børn der ville komme, ikke har været præcise nok. Det er noget, vi arbejder med hele tiden, og planerne bliver også bedre og bedre, men det er svært at forudse, og Ørestad er også blevet mere børnerigt og populært end nogen kunne have forudsagt,” siger han.

Han mener heller ikke at kommunen skulle have bygget en skole i Ørestad Syd, så snart lokalplanen for den store bydel blev lavet.

“Vi havde ingen prognoser, som kunne sige noget om, hvordan udviklingen ville blive. Det er noget vi tager op fra år til år og forsøger i rette tid at sørge for, at der bliver god plads til børnene. Vi kigger også løbende på, hvordan vi kan fremrykke byggerier,” uddyber borgmesteren.

Ørestads Boulevard 220
Beboerne er også meget interesseret i at få byggegrunden Ørestad Boulevard 220 i spil, som en del af løsningen med de midlertidige skolebygninger, men borgmester Jesper Christensen har afvist denne mulighed med henvisning til, at kommunen ikke kan nå at få skolebygningerne på plads inden 1. maj 2021. 

“Det er rigtigt, at vi har indgået en betinget købsaftale for grunden, men handlen er ikke endelig endnu, så vi kan ikke planlægge med byggegrunden. Vi har brug for at pavillonerne står klar den 1. maj 2021, og hvis det skulle have kunnet lade sig gøre med grunden, så skulle den ifølge vores byggefolk have været tilgængelig allerede i marts i år, så det kan ikke nås,” slutter han.

Venstre klar til at tage sagen op i Borgerrepræsentationen
Jesper Christensen har opbakning til sine holdninger i Børne- og Ungdomsudvalget. Men Jens-Kristian Lütken (V) har ikke opgivet sagen. Han er parat til at tage sagen op i Borgerrepræsentationen, hvis der ikke kommer en ordentlig forklaring på, hvorfor Ørestad Boulevard 220 ikke kan anvendes til formålet.

“Vi er noget uforstående overfor, hvorfor det skal tage så lang tid at få barakkerne på plads, så derfor har vi også spurgt i Økonomiforvaltningen, der står for købet og lejen af grundene, for at få en forklaring på, hvorfor Ørestad Boulevard 220 ikke kan anvendes,” siger han til Ørestad Avis.

Jens-Kristian Lütken overvejer at  stille et medlemsforslag, om at grunden på Ørestads Boulevard 220 anvendes til de midlertidige skolebygninger.

“Det er jo hul i hovedet at leje en grund, når man allerede har en grund, og både som politiker og som helt almindelig borger har jeg svært ved at forstå, at det skal tage så lang tid, og at man er villig til at lade en grund stå tom. Det er en underlig brug af borgernes penge, at man går ud og lejer en grund, når man selv lige har købt en anden grund.”

Lütken forsøger at finde alternativ til Kirkegrunden

Forvaltning: Nej til alternativ skolegrund

Skolepavilloner skaber frustration omkring 'Kirkepladsen'

 

arenakvarteret, skole

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1466

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk