Nu flytter de unge ind i Bomben, Brigaden, Batteriet og Bataljonen

signe katja jonas fsb artillerihusetFredag 30. oktober flytter 125 unge ind i boligselskabet fsb’s nye ungdomsboliger i Artillerihuset i Ørestad Nord. Ni af de unge har været med i et first-mover forløb, for at skabe fælles værdier for beboerne og stå klar med planer  for et godt socialt liv i huset fra starten af.

Inden de flyttede ind på Rued Langgaards Vej 3 har 21-årige Katja Frederiksen, 23-årige Signe Madsen og 21-årige Jonas Brock-Hanash sammen med seks andre unge gennemgået fsb´s First Mover-forløb. Gennem en række workshops har de udviklet ideer til indretning af huset og fællesarealernes funktion.
fsb har gode erfaringer med First Movers konceptet, fordi det styrker det sociale fælles-skab fra starten. 

De ni unge har f.eks. navngivet etagerne, de  er kommet med forslag til, hvordan den fælles tagterrasse kan ind-rettes, de har foreslået fælles værdier for beboerne, og de er kommet med udspil til ting, beboerne kan lave sammen. 

Fester med Rullemarie

"Fællesaktiviteterne afspejler både vores egne interesser, men også hvad vi forestiller os kunne vække interesse hos de øvrige beboere. Indtil nu har vil planer om planteværksted, sy- og kreaværksted, madlavnings-klub, sportsklub med vinterbadning, dans og bordtennis, festudvalg, samt fødselsdags- og velkomstudvalg," fortæller Katja Frederiksen

Gruppen vil også have en mobil bar, som har fået navnet Rullemarie. 

"Det skal være en rullende bar, som altid er til rådighed, til stede og til at få øje på ved Artillerihusets fremtidige fester og arrangementer -  når det en gang bliver muligt igen," forklarer Katja.

Rullemarie er bygget, så den passer lige til elevatoren, og kan køres op eller ned til næste tørstige etage. Hver etage har fået et navn, nemlig  Brigaden, Bataljonen, Batteriet og Bomben. Navne som henviser til områdets militærhistorie. Der er jo ikke så langt hen til Faste Batteri.

artillerihuset fsb ungdomsboliger 1Fødselsdagsudvalg

De unge First Movers er blevet enige om, at stedet skal  værne om hyggen og om fællesskabet. 

"Vi er alle på nyt territorium, så allerede fra start vil vi gerne etablere det bedst mulige hjem for beboerne, hvor der er gensidig respekt og plads til alle. Vi har f.eks. planer om at etablere et fødselsdagsudvalg, hvor der bliver sunget fødselsdagssang og flaget for en, nu når mor og far ikke er der til at gøre det. På samme måde skal et Velkomstudvalg sikre at alle nye beboere får en ordentlig velkomst og vejledning ved indflytning, så de kan føle sig hjemme i huset. 

"Vi ønsker jo gerne, at folk bliver hængende så længe som muligt. Det skal også være sådan, at hvis man en sen aften har brug for en snak om livet eller bare en til at dele resterne af sin lasagne med over et glas vin, er muligheden ikke længere væk end 3 bank på naboens dør eller 30 skridt mod fælleskøkkenet," siger Katja.

Tagterrassen

Oppe på taget af ungdomsboligerne ligger en terrasse, om First Moverne ønsker at beboerne skal bruge rigtig meget. 

Det skal være stedet for både grillaftenener, morgen-yoga og solbadning. Her kan man indtage både  morgenkaffen og en drink om aftenen.

Derfor ønsker de unge at en del af terrassen bliver overdækket, så den kan bruges i al slags vejr til fødselsdage, fester og hyggelige sammenkomster - året rundt. 

"Det skal altså ikke bare være en almindelig tagterrasse, men et værested og afkoblingssted, som samler Artillerihusets beboere," siger Katja

Lærer om beboerdemokrati

De ni First Movers er også blevet introduceret til, hvad det vil sige at bo i en almen bolig. Så de kender til de muligheder, der er for medbestemmelse, og hvordan de etablerer en afdelingsbestyrelse. 

"Personligt har jeg opdaget en ny side af mig selv, og føler mig særdeles fristet og rustet til at engagere mig i bestyrelser og udvalg.
Det har været en øjenåbner. Det bliver med sikkerhed ikke det sidste udvalg, jeg engagerer mig i," siger Katja.

Foto: De i alt ni First Movers flyttede allerede ind mandag 26. oktober, så de står klar til at byde deres 114 nye naboer i Artillerihuset velkommen. Fra venstre ses Katja Frederiksen, Signe Madsen og Jonas Brock-Hanash. Foto: fsb.

125 ungdomsboliger på vej i Ørestad Nord

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 848

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk