Åbent Hus hjemme fra sofaen

oerestad gymnasium onlineØrestad Gymnasium inviterer kommende elever til åbent hus hjemme fra sofaen. 

På grund af forsamlingsforbuddet var det i år udelukket at holde et traditionelt åbent hus på Ørestad Gymnasium. Derfor bliver åbent hus-arrangementet i år digitalt og de kommende elever kan deltage online hjemme fra sofaen, når det passer dem.

"Ideen med at holde åbent hus online, gav god mening for os, fordi det passer ind i de unges medievirkelighed. De unge er vant til at kunne tilgå indhold on demand på Netflix og andre streamingtjenester. I stedet for at skulle troppe op på gymnasiet på et specifikt tidspunkt, kan de unge og deres forældre nu møde gymnasiet, når de har tid og lyst," siger rektor Mads Skrubbeltrang.

Ørestad Gymnasium har til åbent hus-arrangement produceret seks små film, der fortæller om det særlige ved at gå på gymnasiet. Desuden har mediefagseleverne selv produceret talkshows, hvor elever, rektor og lærere interviewes om skolen. Der er også mulighed for at få en interaktiv rundvisning på skolen og for at booke et virtuelt møde med enten en studievejleder eller en elev.

På Ørestad Gymnasium går til daglig ca. 1200 elever, og mange af dem har valgt gymnasiet, fordi det som et af de eneste gymnasier i Danmark kan tilbyde mediefag på A-niveau. I mediefag arbejder eleverne med at analysere film, TV-serier og andre visuelle medier. Desuden bruger eleverne selv meget tid på at producere kampagner, kortfilm og animationsfilm i gymnasiets professionelle medielab med tv-studier, redigeringsrum og kameraudstyr.

En af de elever, man kan møde til det virtuelle åbent hus, er William Tversted Rasmussen fra 3.g. Muligheden for at arbejde med film og medier på gymnasiet var især det, der tiltrak William.

"Mediefaget på Ørestad Gymnasium sætter en utrolig høj standard. Jeg har fået et selvtillidsboost af at have mediefag," fortæller han. William fungerer udover at være mediefags-elev også som producerassistent på tv-produktionen "OEG Live" som er gymnasiets morgensamling, der live-streames ud til alle klasser en gang i måneden. Williams engagement i produktionen af morgensamlingen endte med at skaffe ham et studiejob som teknisk runner i DR. Jobbet fik han, da en produktionsleder en dag stak hovedet ind i gymnasiets redigeringsrum og så, hvor professionelt William og resten af holdet arbejdede.

"At have mediefag på Ørestad Gymnasium har givet både en stor faglig viden om film og medier samt evnerne til at arbejde med tingene i praksis,” siger William.

Åbent hus universet kan findes på gymnasiets hjemmeside: oerestadgym.dk/moed-gymnasiet. Arrangement kan tilgås allerede nu og kører indtil 1. marts. 

 

gymnasium, forsidepos4

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1836

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk