Bekymring for trafikkaos ved ny institution

daginstitution svinget trafikDet er urealistisk at tro, at forældre i bil vil parkere i et p-hus 250 meter væk hver morgen når de skal aflevere deres børn i den nye daginstitution på Otto Baches Allé.

Amager Vest Lokaludvalg frygter ulovlige u-vendinger og biler på fortovet. I Tårnby Kommune er man bekymret for, at parkeringspladsen ved Naturcenter Amager vil ende som gratis alternativ til p-hus

Når den kommende nye daginstitution Svinget på Otto Baches Allé efter planen åbner i starten af 2023, bliver det stort set uden parkeringspladser. Af lokalplantillægget, der netop har været i høring, fremgår det, at der kun er planlagt seks afsætningspladser på Otto Baches Allé og én enkelt parkeringsplads på selve institutionens matrikel. 
Det forventes, at forældrene til de i omegnen af 270 børn, der skal gå i vuggestue og børnehave i Børnehuset Svinget, vil parkerer i parkeringshuset på Robert Jacobsens Vej, der ligger cirka 250 meter væk til fods. 

Det har Nick Vikander, der sidder i Amager Vest Lokaludvalg svært ved at se for sig.
“Er det realistisk? Jeg ved selv fra mine egne børns daginstitution i Ørestad Syd, at der ikke er ret mange, der parkerer i parkeringshuset på Ejler Billes Vej, som også ligger et par 100 meter væk,” siger han. 

Nick Vikander frygter at folk vil parkere på cykelstien eller i indkørslen til institutionen. Og hvordan kommer folk væk derfra i bil? Skal de lave u-vendinger på p-pladsen ved Naturcenter Amager? Lokaludvalget har udtrykt bekymring for parkeringsforholdene i deres høringssvar, men understreger at det ikke nødvendigvis skal forstås som et ønske om flere p-pladser.
“Flere parkeringspladser giver jo flere biler. Så det er ikke nødvendigvis løsningen. Men der skal være en plan. Det er svært at finde en perfekt løsning når man placerer så stor en institution på så særligt et sted,” siger Nick Vikander. 

Gratis parkering i Tårnby
En mulighed kunne være at lave en aftale med Tårnby kommune om brug af parkeringspladsen ved Naturcenter Amager som ligger cirka 100 meter øst for institutionen - og er gratis. Men den løsning giver panderynker hos Tårnbys borgmester Allan Steenberg Andersen (S). Tårnby Kommune oplever i forvejen udfordringer med parkering langs kommunegrænsen til København. 
"Parkeringspladsen ved Naturcenter Amager kan benyttes i seks timer ved brug af p-skive og er udlagt til brugere, der ønsker at besøge Kalvebod Fælled og Naturpark Amager. Det er ikke hensigten, at området skal benyttes til parkering med henblik på til og afhentning af børn i en institution i Københavns Kommune," skriver borgmesteren til  Ørestad Avis.

Han mener, at Københavns Kommune skulle stille parkeringspladser til rådighed for sine borgere, fremfor at kigge over kommunegrænsen.
“Vi foreslår at parkeringsnormen ved lokalplaner nær kommunegrænsen forhøjes. Jeg har derfor skrevet sammen med Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen vedrørende et møde i sagen,” skriver Allan Steenberg Andersen.

Ny sti kan give mere tryghed
Det er ikke kun biltrafikken, der ligger Nick Vikander på sinde. Han frygter også for trængsel på fortovet ud for institutionen. Det eneste steed hvor man kan krydse Otto Baches Allé er ved den røde port ved Amager Naturcenter, hvor der er planlagt en lyskurv. 
“Det er bøvlet for børn og forældre på cykel på vej tilbage mod Ørestad Syd. De skal enten trække ret langt eller køre på fortovet. De bløde trafikanter bliver presset sammen på ét sted,” forklarer han.

I stedet kunne man  lave en fælles sti fra institutionen til Hein Heinesens Plads.
"Den kan tilsluttes den sti, der allerede findes. Der ligger godt nok en midlertidig skole i pavilloner lige nu, men den er ikke permanent og man kan sagtens komme uden om. Det ville give en hurtigere, mere direkte og tryggere rute. Med mindre støj, og bedre luftkvalitet," siger Nick Vikander.

trafik, daginstitution, nick vikander, tårnby kommune

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1671

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk