hannemanns skole visual 2020Kultur- og Fritidsforvaltningen søger om legater for at få et kunstværk i den nye svømmehal i Ørestad.

Kultur- og Fritidsforvaltningen har ansøgt et legat på 150.000 kroner fra  "Københavns Kommunes Legat til stadens forskønnelse og almene bedste" for at kunne realisere et kunstprojekt i den kommende offentlige svømmehal, som bygges ved den nye 4-sporede skole på Hannemanns Allé.

"Kunsten er endnu ikke fastlagt, men ønskes prioriteret for at løfte bygningens udtryk og funktion. Der søges midler til udvikling af et kunstværk og til egenfinansiering med henblik på at søge andre fonde. Projektet vil bl.a. blive udviklet i samarbejde med den skole, svømmehallen deler adresse med, og Amager Vest Lokaludvalg," skriver Kultur- og Fritidsforvaltningen i ansøgningen.

Svømmehallen vil henvende sig til den brede offentlighed, og der er ifølge forvaltningen et ønske om at give københavnerne i alle aldre en særlig kunstnerisk oplevelse, når de svømmer rundt i vandet: "I svømmehallen er der reserveret en plads midt i rummet til placering af et bygningsintegreret kunstværk. Der er dog åbenhed over for andre former for kunst, eksempelvis skultur- og installationskunst, og der er også mulighed for andre placeringer, eksempelvis ved indgangen til svømmehallen inde i bygningen eller ved hovedindgangen foran bygningen," skriver forvaltningen.

gorm gunnarsenLÆS OGSÅ: Endelig får Ørestad en svømmehal

Udgangspunkt for at tage problemstillinger op
"Kunstprojektet skal kunne inspirere til brug af huset i forbindelse med aktiviteter, der ikke kun handler om motion og idræt, men som også fører til en kulturel og kunstnerisk inspiration og dannelse for husets brugere. Kunsten skal være stedsspecifik og understøtte en identitet til et stort byggeri, der placeres i en bydel med flere ikoniske bygninger, og som samtidigt er præget af et være et nyt sted i byen," lyder det i ansøgningen.

Kultur- og Fritidsforvaltningen nævner desuden i deres ansøgning til legatet, at det potentielle kunstprojekt skal kunne være udgangspunkt for at tage en problemstilling op, understøtte læringsmiljøet i bygningen, og bidrage til møde og samtaler på tværs af alle brugergrupper.

Forvaltningen har søgt om et tilskud på 500.000 kroner, hvoraf pengene bl.a. skal bruges på en kunstfaglig rådgiver, der i samarbejde med Amager Vest Lokaludvalg og skolen udvikler en strategi og handleplan for kunstprojektet i svømmehallen. Skolen og svømmehallen står til at åbne i 2023.