• Jakob Korshøj
  • Ørestad

Venstre og De Radikale: Flere ladestandere til Ørestad

spiiri ladestanderDet skal være nemmere for private aktører at opsætte ladestandere til elbiler i byen, men Enhedslisten blokerer for den mulighed, mener Venstre.

"Et privat firmas initiativ til at opsætte lynladere i København er lige nu kuldsejlet på grund af et kommunalt bureaukrati. Med andre ord blokerer Københavns Kommunes egne regler og rammer for private aktørers mulighed for at sikre den nødvendige udbygning af ladeinfrastrukturen med bl.a. flere lynladere på offentligt vejareal i byen. Venstre arbejder for den grønne omstilling med øje for at gøre hverdagen lettere for københavnere. Her er en presserende fremtidssikring af ladeinfrastrukturen med flere lynladere nødvendig, og Venstre ønsker opgaven løst af private aktører i samarbejde med kommunen," skriver Venstre i en pressemeddelelse.

Problemet vedrører også mulighederne i Ørestad, fortæller Jens-Kristian Lütken (V): "For Ørestad gælder det først og fremmest om, at der bliver etableret nok ladestandere i parkeringshusene, og at der bliver skabt konkurrence mellem udbyderne af strøm. Det skal være let og billigt at lade sin bil op i Ørestad. Det er By & Havn, der har ansvaret for parkeringshusene, men vi skal som politikere sørge for, at By & Havn er helt fremme i skoene for at sikre de bedste muligheder for de mange bilister, som overvejer at skifte til elbil i disse år."

Kritik af Enhedslisten
I pressemeddelelsen langer han også ud efter Enhedslisten: "For Enhedslisten, der sidder i spidsen af Teknik- og Miljøforvaltningen, er det vigtigere at bremse det private initiativ end at sætte gang i en grøn omstilling. Vi har brug for private virksomheder til at hjælpe os på vej mod et grønnere København. Derfor et det brandærgerligt, at Enhedslisten smækker døren i overfor dem, der hjælper os. Teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, sender reelt et signal til københavnerne om, at man skal overveje det en ekstra gang, om det er klogt at skifte til elbil.” 

Teknik- og Miljøborgmesteren fortæller til Ørestad Avis: "Jeg er rigtig glad for det medlemsforslag, Jens-Kristian Lütken og Mette Annelie Rasmussen har stillet. Det er vigtigt, at vi får undersøgt, hvilke barrierer der er for at forbedre den nuværende ladeinfrastruktur i Ørestad og resten af København. Vi ved, at nogle barrierer er statslige, mens andre er kommunale. Jeg er meget indstillet på, at vi som kommune gør, hvad vi kan for, at det bliver lettere at have elbil i København. Derfor stemmer jeg også ja til medlemsforslaget, og så afventer jeg forvaltningens vurdering af, hvad der skal til for, at det bliver nemmere for private virksomheder at tage del i udbygningen af ladeinfrastrukturen."

Forslaget stilles af Venstre og De Radikale på Teknik- og Miljøudvalgets møde i dag kl. 12. 

elbil, teknik og miljøudvalget, ladestander, phus, phuse, grøn energi, enhedslisten, venstre

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 2686

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk